Skandinavisk design

Skandinavisk design har røtter fra 1920-tallet, og er dypt forankret i vår kultur, arkitektur, design og mote. Det er nesten som vår kulturarv, som strømmer gjennom mange kunstverk vi skandinavere skaper. Men, hva er skandinavisk design sånn egentlig? Vel, denne bevegelsen handler om funksjonalitet, minimalisme og enkelthet. Nok ikke så merkelig, for den karakteriserer også litt skandinavere som ikke er super flashy som sørlige land, men mer kalde, konkrete og sofistikerte på sin måte. Det er denne skandinaviske ånden som lever videre i designet, og den er nå internasjonalt anerkjent.

Arkitektur, design og minimalisme

Man kan enkelt gjenkjenne skandinavisk design i arkitektur og design. Blant annet når man ser hus som funkis hus, vet man at det stammer fra dette. Funkis hus, eller funksjonalistiske hus, ligner noen kasser, men er faktisk noen gjennomførte hus som enkelt kan bygges til funksjonelle hus som passer til de ulike behov eierne har. Dem er bygget på minimalisme, og kan enkelt lages om senere om man ønsker det. Møbel design er også noe distinktivt, da møblene er også bygget på samme verdier – enkelthet, funksjonalitet og minimalisme. Det er mange designere på markedet i dag som bygger på samme verdiene, og mange har sine egne twists. Blant annet kan man få noen av møblene i sterke farger, som gir en kontrast til de ellers minimalistiske omgivelsene.

Skandinavisk mote

Ikke nok med det, finnes det mange klesdesignere som har utviklet klær og sko etter verdiene. Blant annet har vi Samsøe Samsøe, Stand, Stine Goya, Cecilie Bahnes og mange flere. Noen av dem er helt på minimalsime stilen, mens andre har også inkorporert egne detaljer som gjør klesplaggene unike. Som å ta inn knallfarger, eller klær som har en forsterket feminint uttrykk. Nå kan man også finne mange av skandinaviske motemerker overalt i verden, og generelt er dette designet blitt kjent verden rundt.

admin