Alkometre og promillemålere til hjemmebruk

Det finnes mange gode alkometre og promillemålere på markedet i dag, og både privatpersoner og profesjonelle kan investere i et sånt apparat. Om du er en privatperson kan du få en alkometer eller en promillemåler for en billig pris, men så skal den nok kun brukes på selve festen som en del av moroa, men det finnes også promillemålere som er for profesjonelle – og som er anbefalt å investere i da de er mer nøyaktige og har større kvalitet. Dette er viktig når det kommer til promillekjøring.

Promillekjøring

Promillekjøring er dessverre et stort problem i mange land, og Norge er ikke et unntak. Det skjer mange ulikker på grunn av dette og spesielt i høytidene som jul eller påske. Julen og innen nyttår er værst, og rundt 20 personer ble en gang anholdt i løpet av en helg i Oslo. Den største fellen i løpet av denne perioden er selvfølgelig at de fleste vil kose seg litt ekstra, spesielt med god mat og et godt sosialt samhold. Det annet er selvfølgelig “dagen-derpå” kjøring der mange tror at de er edru fra kvelden før, men promillen kan vise noe annet.

Profesjonelle promillemålere

Politiet bruker noen virkelig profesjonelle promillemålere, og det går mye mer utvikling i å få dem så nøyaktige som mulig. Heldigvis er dette også noe som du selv kan investere i for å være så sikker som mulig om din promille, og man kan i dag kjøpe akkurat de samme apparatene som politiet selv bruker. Det kan du finne både i fysiske butikker, men også på nettet som blant annet test-selv.no. Her får du et stort utvalg av forskjellige promillemålere, og det kommer så ned til hvilken kvalitet du ønsker å få ditt apparat i. Du kan derfor finne en promillemåler til billigere penger, som nok er best å bruke til noen gøye leker på fest, eller én til dyrere pris som har bedre kvalitet og er mer nøyaktig.

Det er utført mange tester på alkometre og promillemålere, og det viser seg at det er kjempe stor forskjell på produktene. Til og med politiets egne promillemålere måler ikke alltid nøyaktig, og for at politiet skal få et sikkert og nøyaktig tall – eller en indikasjon om vedkommende akkurat har drukket eller ikke – vil de be vedkommende som ble stoppet om å vente 20 minutter. Da kan de se om promillen er på vei ned og opp, og er den på vei opp så vet de at det er promillekjøring. Alltid vær oppmerksom på de ting selv, og vent alltid eller la bilen stå om du er usikker.

admin