Hest er heltidshobby

horses-are-full-time-hobbyÅ ha kjæledyr generelt krever mye jobb, og særlig om det er sånn at man utover å ha dyr for selskapets skyld deltar i aktiviteter og konkurranser med dyret. I motsetning til eksempelvis hund, som også brukes mye i konkurranse og utstilling, så krever en hest langt mer.

En hest krever ikke minst stor plass. Én ting er at man må ha stor nok bås til hesten i en stall, og oppbevaringsplass til utstyr og fôr, men man må også ha stor plass for at hesten skal kunne bevege seg og trene. Stor nok plass til å trene er først og fremst viktig for at man skal ha en sunn hest, men også for at hesten skal kunne trene for å bli bedre i konkurransesammenheng – om man driver med konkurranse.

Utover å være plasskrevende, så må man også forvente å sette av mye mer tid til en hest enn hva man ville gjort med et mindre dyr. Noe tid til det daglige ansvaret kan man selvfølgelig få avlastning på gjennom en stallplass med avtale om utslipp og innslipp, fôring og møkking. Stell av hesten kan man så klart også få avlastning med, selv om det er å anbefale at man gjør det selv, for å få et nærere bånd med sin egen hest. Stellet i seg selv består gjerne av børsting på rutinemessig basis, i tillegg trenger hesten rensing av hovene, den må skos og fra tid til annen friseres. Så kan det også være at hesten trenger ytterligere stell, ved eksempelvis mugg, men det hører da gjerne til unntakene, heller enn regelen.

Tiden man bruker på å ri hesten blir veldig avhengig av hvilke aktiviteter man bruker hesten til. Deltar man i konkurranser vil man naturlig nok bruke veldig mye mer tid på å trene med hesten, enn en som har hesten for hobbyens skyld. De aller fleste hesteeiere ønsker som oftest å tilbringe så mye tid som mulig sammen med hesten sin, og prioriterer heller bort andre ting.